Hva er en Havawart hund?

En havawart er en hund som har tysk opprinnelse. Dette er en hund som har ulike typer pelsfarge, men de vanligste variantene er svarte eller svart og gyllen, men finnes også blonde. Dette er en hund som er lett å kjenne igjen ettersom den er ganske lang og stor. I størrelse regnes den nok som en mellomstor hund.

Dette er en rase som regnes som en bondehund. Derfor er dette en hund som er populær å ha på gårder. Den er flink til å passe på dyr og liker å løpe rundt i det fri.

Når man snakker om hunder er det flere ting man snakker om. Det er ofte utseende og oppførsel.

Oppførsel

Denne hunderasen er kjent for å være ganske reservert. Den liker seg utrolig godt sammen med sin egen familie, men er ganske skeptisk rundt andre den ikke kjenner. Dette er også en hund som liker rutiner og regler (etter at du har lært den opp, selvsagt). Hunden er generelt lydig, men samtidig veldig kjærlig til sin familie.

Utseende

Utseendet til denne hunden er veldig flott. Hanner er større enn hunner. Denne hunden pleier også veie mellom 30 og 50 kg. Hvis din havawart veier mer eller mindre enn dette, regnes den som undervektig eller overvektig.

Historie

Det er ikke alle hunder som har en såpass godt dokumentert historie som havawart hunderasen. Man finner referanser til denne hunde så langt tilbake som på 1400-tallet. Dette er altså en respektert og mektig rase som har holdt seg helt fram til i dag.

Litt ekstra gøy

Vi elsker å følge med på hundenyheter slik som denne. Tenk at noen har vært laget et AirBnB for hunder. Havawart-hunder er ofte i nyhetene for å ha gjort noe spennende, omsorgsfullt eller noe utrolig morsomt. Det finnes en rekke nettsider som ofte skriver om havawart-hunder.