Oppdrettere av Hawavart

Det finnes en rekke steder du kan komme i kontakt med hawavart-oppdrettere. Hunderasen har sin egen klubb, som kan gi deg den informasjonen du trenger. Dette gjør det mye lettere å finne relevant informasjon til den hunden du ønsker deg. Det er viktig å sette seg inn i hva hunden kommer til å trenge og eventuelle kostnader som kan komme med det å skaffe seg en hund.

Hvor finnes oppdrettere?

Det finnes en rekke oppdrettere rundt omkring i hele landet. Det kan lønne seg å finne kontaktinformasjonen til disse og ta kontakt med dem på mail eller telefon. Noen av oppdretterne har også egne hjemmesider der du kan se bilder av valper og få mer informasjon.

Kan jeg ta kontakt med spørsmål?

De aller fleste oppdretterne er veldig behjelpelige med å svare på spørsmål. De er jo tilstede for at nettopp du skal kunne få hunden du ønsker deg, derfor kan du regne med å bli tatt imot med åpne armer. Hundeoppdrettere er også de beste å stille spørsmål ettersom de har fulgt ulike hunder over lang tid. Derfor kjenner de godt til vaner og andre ting som er viktig for den spesifikke rasen.

Hva bør jeg se etter i en oppdretter?

Du burde se etter en oppdretter som har en godkjennelse fra FCI. Dette betyr Fédération Cynologique Internationale, som er et topporgan for en rekke kenneklubber, ikke bare i Norge, men i hele verden. Dette betyr at oppdretteren er en man kan stole på. Dette er en organisasjon som en rekke kennelklubber i Norge følger retningslinjene til. De har også en god oversikt over de ulike hunderasene.

Bør jeg velge en lokal oppdretter?

Dette er jo selvsagt noe du velger selv, men praktisk sett er det alltid lurest å skaffe seg en hund fra en lokal oppdretter så langt dette er mulig.