Oppdrettere

Du lurer kanskje på:

Hva skal til for å bli en oppdretter?

Dette er et spørsmål som kommer svært ofte og som vi kan inkludere litt mer informasjon om.

Det viktigste er at du som vil starte en kennel er at du genuint bryr deg om hunder. Dette fordi du vil måtte gjøre en rekke ting for disse dyrene som er ganske hjelpeløse alene.

Det er altså svært viktig at du er en dyreelsker. Du kan være en dyreelsker, men fortsatt ville ha noen lettjente penger. Det er helt greit, men dyras velferd skal komme foran alt her.

En seriøs oppdretter vil derfor ville dyra sitt beste og ikke selge til første interesserte der ute. Det kan også være at du får en rekke spørsmål fra personene som kjøper hunden av deg. Her kan du lese erfaringen til en nybakt hundeeier som virkelig liker hunden sin.

Så hva skal til?

Du må ha plassen til å kunne oppdra et kull med valper. Du må sørge for at du vet hva du skal gjøre når hunden din får valper. Det er mye sikkerhetsinformasjon som må læres før dette settes i gang. Derfor anbefales det absolutt at du deltar på en rekke kurs, spør andre oppdrettere om deres erfaring og ikke minst, være åpen, nysgjerrig og villig til å lære.

Læringskurven er høy for det å bli oppdretter. Ofte er det vanskeligere enn du skulle tro, men det er en svært givende prosess. Du må huske på at det også tar svært lang tid å være oppdretter. Det er viktig for deg å være tilgjengelig for hunden når den skulle trenge deg. Det er viktig å være der for hunden rett og slett. Det å gå igjennom en fødsel (spesielt med flere unger på en gang) er ikke lett uansett hvilken art du tilhører. Det er sikkert og visst!