Hva kreves av en kennel?

Vi hører mye om kenneler, men vi er ikke alltid like sikre på hva det er en kennel faktisk driver med. Hva kreves det egentlig av folk som vil drive en kennel? Dette er et spørsmål vi får fra mange og som vi gjerne vil utdype litt mer om.

Hva kreves egentlig av en kennel?

Det første som kreves av deg, er penger. Det er ikke billig å starte en kennel, så man trenger absolutt litt kapital før man begir seg ut på dette eventyret. Det aller viktigste er å hente inn tips fra andre kenneleiere og høre hva slags tips de har å gi.

Det kreves også at man har en langsiktig plan. Hvordan skal kennelen drives i lengden og hva er egentlig målet med denne kennelen? Det er akkurat som andre organisasjoner og forretninger. -Man må planlegge.

Det er viktig å sette opp spesielle regler og vilkår for når og hvordan det skal drives. Skal du bare fokusere på oppdrett eller tenker du også på å drive et hundepensjonat? Muligheten er der, men det lureste er kanskje å prøve en av tingene først. Da finner du lett ut om du kan utvide eller om du bare holder deg til en av delene. Læringskurven er høy i starten!

Hvor kan jeg bo?

Det mange ikke tenker på når det kommer til det å drive en kennel, er all lyden og støyen som kommer til å komme fra hundene. Derfor er det normalt at kennelene ligger ganske landlig til. Eller så må du være skikkelig gode venner med naboene dine, for det er åpenlyst at dyr generelt lager veldig mye lyd. Det er veldig få mennesker som driver kennel midt i storbyen.

Det er også viktig at du har nok plass til hundene, slik at de kan lufte seg og leke.