Slik trener du hunden din

Det finnes en rekke måter å trene opp hunden sin på. Det kommer an på hva du vil oppnå med denne læringen. Vil du at hunden din skal kunne kule triks, eller vil du at hunden din skal fungere optimalt i hverdagen?

Mye å lære på nett

Du kan finne en rekke ressurser på nett. Det som er mest populært er nok videoer på den kjente plattformen YouTube. Her kan du finne en rekke videoer av folk som lærer bort de rareste tingene til hundene sine.

Lurt å fokusere på mer praktiske ting

Det du må gjøre først er å få hunden til å respondere på navnet sittDet som kan være lurt er å fokusere på ting som er praktisk i hverdagen. Som å lære hunden din å sitte, ikke spise middagsmaten din, eller bare å roe seg ned. Hunder er akkurat som barn, de trenger å bli oppdratt. Jo mindre du lærer hunden din, jo mindre kommer den til å høre på deg.

Det du må gjøre først er å få hunden til å respondere på navnet sitt. Derfor er det lurt å velge et enkelt, men konsist navn som skiller seg litt ut til hunden.

Den mest klassiske måten å lære ting til en hund på, er å gi den godbiter. Så hvis du sier “sitt” og hunden setter seg ned, gir du den en godbit. Hunden vil da skjønne at den må sette seg ned for å få denne godbiten. Dette gjør at hunden husker dette, fordi den alltid vil ha denne godbiten.

Det finnes jo selvsagt måter å trene hunden til å gjøre mer fancy ting, men man må jo starte med grunnleggende trening før man går rett på det vanskelige. Kanskje du finner ut at hunden din lærer ting skikkelig enkelt og du lett kan spille videre på dens økende repertoar.

Det viktigste er uansett at du har det gøy sammen med hunden din!